A few words
Over ons
Hey there, I'm Fiona Cornelis, a French baker from Brussels, Belgium. I own my own bakery where I lorem ipsum dolor sit amet. Proin semper pellentesque sapien sit amet pretium phasellus sit.
Who we are?
Etiam eget ex ac dui euismod suscipit. Proin laoreet tristique mauris vel congue. Sed eget enim congue est ornare condimentum sed ut purus. Donec dignissim, nisl eget mattis elementum, odio metus sagittis elit, a vestibulum nibh lorem sed quam. Duis in tincidunt orci, ut iaculis enim. Aliquam erat volutpat. Nulla orci lorem, pretium non elit eget, luctus interdum nulla.
Suspendisse vestibulum nisi ac ligula sollicitudin aliquam. Cras suscipit metus at ante tincidunt fermentum. Nulla facilisi. Suspendisse sed lectus rutrum, aliquet augue eget, facilisis enim.
A few words about Fiona, and how her passion turned into a flavorous business...
Vivamus vulputate finibus eros, vel tincidunt mauris fringilla nec.
Vivamus vulputate finibus eros, vel tincidunt mauris fringilla nec. Curabitur elementum risus sit amet porta feugiat. Etiam interdum lectus vitae ligula faucibus malesuada. Cras laoreet iaculis ligula. Phasellus sed bibendum velit. Mauris a convallis lorem. Nulla facilisi. Fusce id sem ex.
Since 1965
History
1 april 1981
Huis-aan-huis brood verkopen
Teije begint zijn eigen handel in het verkopen van brood, die hij eerder die dag bij bakkers uit de regio heeft ingekocht. Met zijn kleine bestelbus rijdt hij bij de streek langs. Zo probeert de beginnend ondernemer ‘zijn’ brood bij de Wergeasters aan de man te brengen en een klantenkring op te bouwen.
December 1985
Een eigen pand
Teije en Rika kopen een leegstaand winkelpand aan de Grote Buren in Wergea, waar voorheen meerdere ondernemers – een kapper bijvoorbeeld – hun zaak runden. Na een grondige verbouwing zou deze locatie geschikt zijn om te wonen én een bakkerswinkel te beginnen.
2011
Het lekkerste suikerbrood van Fryslân
Het suikerbrood van bakkerij Teije de Boer wordt uitgeroepen tot Frysk kampioen! Oftewel: het lekkerste suikerbrood van Fryslân is te vinden bij de bakker in Wergea.
2013
Eerste uitbreiding bakkerij
Het grote succes van bakkerij Teije de Boer zorgt ervoor dat uitbreiding van de zaak hoognodig is om efficiënt te kunnen blijven werken. Naast het creëren van meer ruimte wordt de bakkerij ook meteen van nieuw inventaris voorzien.
2015
Oranjekoek is goud waard
Naast het gouden plak voor het lekkerste Friese suikerbrood sleept nu ook de Friese oranjekoek van bakkerij Teije de Boer de hoogste prijs in de wacht.
2018
Tweede uitbreiding bakkerij
Opnieuw wordt de bakkerij overhoop gehaald. Nu wordt ook het laatste hoekje perceel bij de bakkerszaak betrokken. Tegelijkertijd wordt er geïnvesteerd in twee grote nieuwe ovens.
1 januari 2020
Overname door Luuk en Grietine
Luuk, die in 2005 bij Teije in dienst kwam, neemt samen met zijn vrouw Grietine de bakkerij over. De toekomst van bakkerij Teije de Boer in Wergea is hiermee, met haar vele prijswinnende vers- en kwaliteitsproducten, gewaarborgd.